Klant in beeld: Kronos Group

Kronos Group is een gerenommeerd internationaal bedrijf dat actief is in consulting op het gebied van aankoop, financiën en projectmanagement. Hun vestiging in België ligt in de Louiselaan in Brussel. Voor een audit van hun bestaande verzekeringsportefeuille gingen ze in 2021 op zoek naar een nieuwe verzekeringsmakelaar. Ze vonden de geschikte partner in Akses & Smismans. Wij spraken met Benoit Graas, partner bij Kronos Group over dit partnership.

Kronos Group

“Akses & Smismans luisterde naar onze noden en zocht een verzekeringsoplossing op maat met de beste prijs-kwaliteit op de markt.”

Benoit Graas, Kronos Group

Op zoek naar een verzekeringsadviseur

“We werkten al jaren met dezelfde verzekeringsmakelaar samen”, vertelt Benoit Graas. “Op basis van objectieve feiten en cijfers kwamen we tot de conclusie dat een nieuwe aanbesteding noodzakelijk was. We actualiseerden onze marktanalyse en identificeerden verschillende potentiële partners, die we via een aanbesteding aan de hand van objectieve criteria evalueerden. Ons voornaamste doel was om een partnership uit te bouwen met een verzekeringsadviseur die op de lange termijn een mooie toegevoegde waarde kan bieden. Akses & Smismans kwam als beste partner naar voren en voldeed aan onze verwachtingen op het gebied van service en prijsoptimalisatie.”

Volledige doorlichting van verzekeringsportefeuille

Akses & Smismans deed vervolgens een volledige doorlichting van de verzekeringsportefeuille van Kronos Group. “Ze luisterden actief naar onze noden en gingen na of er hiaten en dubbele dekkingen aanwezig waren. Zo konden ze ons correct adviseren en gingen ze op zoek naar de verzekeringsoplossing met de beste prijs-kwaliteit op de markt. Omdat Akses & Smismans een goede taille en een uitstekende reputatie heeft, kunnen ze onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen over de verzekeringscontracten van hun klanten. En dat komt de klant uiteraard alleen maar ten goede. Op zes maanden tijd was onze volledige verzekeringsportefeuille herzien en geoptimaliseerd. We hebben op alle takken van de verzekeringen enorme besparingen en betere dekkingen kunnen doorvoeren.”

Klantgericht en bereikbaar verzekeringskantoor

“Akses & Smismans is een erg klantgericht bedrijf. Het team staat altijd voor je klaar. De mensen die er werken zijn slim, efficiënt, uitermate professioneel en niet te vergeten: enorm vriendelijk. Ook heel belangrijk: ze servicen je echt van a tot z en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Tijdens de doorlichting van onze bestaande portefeuille heb ik ook nooit het gevoel gehad dat de medewerkers van Akses & Smismans verzekeringen probeerden te pushen en te verkopen. Ze wilden echt begrijpen wat we als bedrijf doen, zodat ze verzekeringsoplossingen op maat konden voorstellen.”

Partnership voor de lange termijn

“We zijn erg blij met de veranderingen die zijn doorgevoerd. En daar stopt onze partnership absoluut niet. De komende jaren blijven we onze verzekeringscontracten continu evalueren, zodat we als bedrijf steeds optimaal verzekerd zijn. We kijken ernaar uit om op dezelfde manier met Akses & Smismans te blijven samenwerken.”

Zie jij een samenwerking met Akses & Smismans ook wel zetten? Neem dan zeker contact met ons op voor een offerte op maat.