Wat is het verschil tussen een hospitalisatieverzekering en ongevallenverzekering privéleven?

Een ongeval is zo gebeurd. Is er een ziekenhuisopname nodig of niet? Afhankelijk van het ongeluk kan je beroep doen op een hospitalisatieverzekering en/of een ongevallenverzekering privéleven. Maar ken je eigenlijk wel het verschil?

Beland je in het ziekenhuis, dan komt het ziekenfonds in de eerste plaats tussen. Een hospitalisatieverzekering vult deze tussenkomst van het ziekenfonds aan. Denk maar aan een bevalling, een operatie, een opname op spoed… maar ook de kosten van de kamer, chirurg, geneesmiddelen… Als je deze verzekering afsluit, ben je geruster over je factuur.

Een ongevallenverzekering beperkt zich niet tot ziekenhuiskosten die we hierboven vermelden, maar gaat veel verder. Ze biedt je een financiële tussenkomst als een ongeval gevolgen heeft voor jou en je gezin op lange termijn. Stel dat je deels niet meer kan gaan werken of dat je auto moet worden aangepast. Dan komt deze verzekering tussen.

Let wel, het ongeval moet gebeuren in je privéleven (dus niet op het werk of op school). Een ongelukje thuis, tijdens het sporten of op een evenement (zoals een concert) zijn hier voorbeelden van. Heb je beide verzekeringen? Dan ben je gedekt zowel “tijdens” als “na” de ziekenhuisopname.

Gebeurt het ongeval op school of op het werk? Dan komt normaalgezien de schoolverzekering of de arbeidsongevallenverzekering tussen. Het is altijd een goed idee om na te vragen wat deze verzekeringen precies dekken.

Neem gerust contact op met ons voor een uitvoeriger gesprek hierover.