Wat mag je van ons verwachten?

Bij Akses & Smismans helpen we jou om te beschermen wat je dierbaar is. We zetten jou voorop, net als je gezin en, als je ondernemer bent, ook je bedrijf. Maar dat doen we niet zoals elke andere verzekeringsmakelaar. Wil je graag weten wat ons uniek maakt? Lees dan vooral verder.

“Onze slogan is ‘insurance made simple’.

Die drie woorden vatten perfect onze missie samen: complexe oplossingen uit de verzekeringsbranche vertalen tot een duidelijk verstaanbaar verhaal voor onze klanten. We begrijpen immers perfect dat je geen specialist in verzekeringen bent. Dat hoeft ook niet: precies daarom doe je een beroep op ons! Wij gaan voor jou op zoek naar de verzekeringsoplossing die het best beantwoordt aan jouw verwachtingen én leggen je glashelder uit waarvoor je precies verzekerd bent. Heb je nog bijkomende vragen? Dan kan je steeds bij ons terecht voor een extra woordje uitleg”, gaat Sven Van Wonterghem, vennoot van Akses & Smismans, van start.

Beste oplossing inzake prijs-kwaliteit

Akses & Smismans is een onafhankelijk verzekeringsmakelaar. Met andere woorden, wij werken met verschillende verzekeringsmaatschappijen samen en kiezen uit het aanbod van al die verzekeraars de producten die jou de beste prijs-kwaliteitsverhouding bieden. Daarin verschillen we van verzekeringsagenten en banken, die enkel en alleen de verzekeringen van hun eigen netwerk kunnen aanbieden.

Voldoende taille, maar toch persoonlijk

“Precies om toegang te krijgen tot heel wat verzekeraars is het belangrijk dat we voldoende groot zijn”, vertelt medevennoot Maxime De Deyn. “Daarom hebben we de voorbije jaren meerdere kantoren overgenomen. Sven en ik zijn ervan overtuigd dat een bepaalde taille ons toelaat om onze klanten nog beter te servicen. Want we willen erover waken dat onze groei er niet toe leidt dat we veel moeilijker te bereiken zijn. Integendeel zelfs, het is net onze topprioriteit dat jij ons heel makkelijk kunt contacteren en een echt persoonlijke service krijgt.”

Gespecialiseerde teams

Akses & Smismans beschikt, naast de 2 vennoten, vandaag over een dynamische en polyvalente equipe van 16 medewerkers. Dat zijn stuk voor stuk specialisten in specifieke verzekeringsdomeinen. Zo hebben we onze medewerkers onderverdeeld in 4 aparte teams:

  • Team Business: voor kmo’s en zelfstandigen met een vennootschap.
  • Team Protect: voor particuliere klanten en zelfstandigen met een eenmanszaak
  • Team Leven: voor alle beleggingsverzekeringen en aanvullende pensioenplannen, zowel voor bedrijven en zelfstandigen als voor particulieren
  • Team Claims: voor het beheer van je schadegevallen. Heb je bijvoorbeeld een brand- of waterschade? Dan komt iemand van het Team Claims bij jou langs.

Sven Van Wonterghem: “Ook verzekeringen worden steeds complexer. Het is dan ook onmogelijk dat één medewerker een antwoord kan geven op al je vragen. Je verdient het advies van een absolute specialist. Daarom hebben we voor deze werking in verschillende teams gekozen. Wie je ook te woord staat, we maken voldoende tijd voor je vrij. Samen gaan we dieper in op jouw precieze verzekeringsbehoeften:

  • Welke risico’s loop je?
  • Kunnen deze verzekerd worden?
  • Is het wel nodig dat je hiervoor een verzekering neemt? Soms hoeft dat immers niet. Wij maken samen met jou de afweging.

We vertellen je in detail welke verzekeringen we aan jou voorstellen en waarom. We vinden het immers belangrijk dat je goed weet welke verzekeringen je hebt en waarom. Dat is immers wat we bedoelen met ‘insurance made simple’.”

Bescherming, preventie en bijstand

“Onze service naar klanten situeert zich op 3 niveaus”, aldus Maxime De Deyn:

  • We dekken je risico’s af via uitgekiende verzekeringen.
  • We helpen je om schade te voorkomen met gerichte preventietips en -advies.
  • Heb je toch schade, dan regelen wij je dossier zo snel en efficiënt mogelijk.

“Kortom, we bezorgen je maximale gemoedsrust.”

Meer weten?

Heb je nog vragen voor ons? Of wil je graag een gesprek over je verzekeringsportefeuille? Contacteer ons dan meteen en dan plannen we samen een meeting in.